NUL76

Breda

In de wijk Geeren-Zuid bouwt Aannemersbedrijf Van Agtmaal in opdracht van Alwel aan de eerste nul-op-de-meter huurwoningen van Breda.

De 14 duurzame MorgenWonen woningen zijn bestemd voor de sociale huur en worden geplaatst midden in een groene omgeving. Een nul-op-de-meter woning wekt ongeveer net zoveel energie op als een doorsnee gezin verbruikt. Dit betekent dat er bij normaal gebruik, geen energiekosten zijn. Dat komt onder andere door de duurzame warmtepomp, drielaags isolatieglas en zonnepanelen. De huizen zijn erg comfortabel door de goede indeling en de duurzame voorzieningen. 

 

Niet alleen de woningen, ook de bouwmethode is duurzaam en klimaatvriendelijk. De bouwdelen (fundering, vloeren, gevels, dak en trap) en units (badkamer, toilet, meterkast en installaties) worden in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats gemonteerd. Dit scheelt in transport én tijd. De woningen zijn binnen één dag wind- en waterdicht en worden daardoor een stuk sneller opgeleverd dan met een andere bouwmethode.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Trots op de eerste sociale NOM-huurwoningen in Breda

Actueel

Trots om in opdracht van Alwel deze eerste sociale NOM-huurwoningen in Breda te mogen realiseren. Wethouder Quaars...

Wat een bouwsnelheid in Breda!

Actueel

In opdracht van Alwel realiseert Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V. 14 nul-op-de-meter MorgenWonen -woningen.

+