icon-arrow-right

Murano

Zaandam

Murano is een intieme woonbuurt met 283 luxe koop- en huurappartementen in negen verschillende gebouwen. Tussen deze woongebouwen zijn intieme, autovrije binnenpleinen. Murano is dé woonomgeving voor een- en tweepersoonshuishoudens, kleine gezinnen, starters en 55-plussers. De koopappartementen hebben twee, drie, vier en in sommige gevallen zelfs vijf kamers. Er zijn woningen met en zonder balkon, appartementen, maisonnettes en penthouses met enorme dakterrassen. 

 

Bij Murano parkeert u onder een verhoogd dek. Twee woongebouwen staan hier als het ware speels bovenop, de andere gebouwen staan langs de randen. Tussen de woongebouwen zijn levendig ingerichte binnenpleinen met zitjes en speelplekken: ideaal voor een praatje met de buren, ideaal voor de kinderen om te spelen. Brede trappen leiden naar dit binnenterrein. In zo'n geborgen omgeving kom je graag thuis!

 

Murano ligt ten westen van het spoor. Vanuit Murano ben je in een paar minuten bij het treinstation en het levendige stadshart. Daar zorgt De Buiging voor: een enorme loop- en fietsbrug over het spoor, met daarlangs nieuwe winkels, huizen en voorzieningen. Op een steenworp afstand van Murano ligt de Zaanse natuur met zijn molens, sloten met wuivende rietkragen en weilanden. Een paradijs voor buitenmensen. Murano: de ultieme combinatie van stad en platteland!

 

Aannemersbedrijf Van Agtmaal BV heeft dit project begin 2013 afgerond.

Feiten & cijfers

 • Oprachtgever
  Westpark Business Center
 • Architect
  Döll - atelier voor bouwkunst, Geurst & Schulze architecten
 • Constructeur
  Van der Ven bouwadvies
 • Marktsegment
  Woningbouw
 • Projectcategorieën
  Gerealiseerd

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+