icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Breda, Baronielaan

Heilig Hart Hof

In een bocht van de statige Baronielaan, achter de monumentale Heilig Hart kerk gaat een kleinschalig, luxe appartementencomplex verrijzen. Rustig gelegen aan een groen hof met uitzicht op de kerk. Door de slimme opzet bent u er van alle gemakken voorzien.

Geweldige locatie

Zelfs voor rasechte Bourgondiërs is de locatie van het Heilig Hart Hof hartverwarmend. Het ligt midden in een geliefd stukje Breda. Aan de oude route naar de binnenstad, in een bocht van de Baronielaan, met zijn statige herenhuizen één van de mooiste lanen van de stad. Dat maakt het een plek om trots thuis te komen. Om de hoek vindt u de Ginnekenweg met al zijn winkelvoorzieningen, maar ook de mondaine Wilhelminastraat, de PC-Hooftstraat van Breda. Naar de supermarkt, de apotheek, het postkantoor of de wijnspecialist, het kan allemaal te voet. Net als gezellig een hapje gaan eten in een smaakvol ingericht restaurant. Bovendien zit u op wandelafstand van het oude Mastbos en het Wilhelminapark. Dat maakt het heerlijk leven in het Heilig Hart Hof, veilig en besloten, maar wel met alle geneugten van de stad binnen handbereik.

Architectuur en indeling

Het luxe appartementencomplex aan het Heilig Hart Hof bestaat uit vier woonlagen en een parkeerkelder met 126 parkeerplaatsen. Door de ingetogen architectuur van warm lichtgrijze baksteen vormt het een harmonisch geheel met de kerk en de hoftuin. De woonkamers van de appartementen liggen op gelijk niveau met de hoftuin, de kamers aan de achterzijde een halve verdieping boven het maaiveld om inkijk te voorkomen. Met het oog op de rust voor de bewoners liggen de vijf portiekachtige toegangen van het complex aan de achterzijde. Elke toegang heeft een eigen lift. Hierdoor zijn per verdieping maar twee woningen aangesloten op een lift. En in één geval zelfs maar één. Ook dat zorgt voor rust.

Alle appartementen van het Heilig Hart Hof zijn gezegend met kamerhoge ramen in de woonkamer en een groot balkon vanaf ca. 15m², dat dankzij de dubbele gevel toch intiem oogt. De balustrades op de balkons zijn van glas, waardoor u een mooi vrij zicht heeft en het interieur heerlijk helder is. Voor een optimale lichtinval verspringen de balkons. Een architectonisch detail dat meteen zorgt voor een levendige aanblik van het complex aan de buitenzijde.

Duurzaam

Het totale project wordt energieneutraal uitgevoerd. Voor verwarmen en koelen wekken de appartementen hun eigen energie op via zonnepanelen op de daken en een centrale warmtepomp aangesloten op een ondergrondse WKO-installatie. Het energieverbruik en CO2-uitstoot van de appartementen wordt hierdoor tot een minimum beperkt. De keuze voor een warmtepomp betekent dat in de woningen geen gas beschikbaar zal zijn voor bijvoorbeeld een gashaard of gasfornuis. Daar staat tegenover dat de appartementen op een natuurlijke wijze worden verwarmd en gekoeld. Hierdoor is het binnenklimaat veel comfortabeler en gezonder dan in woningen met een CV-installatie en bijvoorbeeld airconditioning.