icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Breda

Fritz

Op een centrale locatie in de wijk Heuvel te Breda ontwikkelt en realiseert Van Agtmaal de volgende nieuwbouwfase genaamd “Fritz Breda”. Het plan telt 40 grondgebonden rij- en hoekwoningen. Momenteel zijn de laatste woningen beschikbaar. De verkoopdrempel om te mogen starten met de bouw is behaald!

Het is hier fijn wonen

Op een centrale locatie in de wijk Heuvel te Breda ontwikkelen en realiseren Van Agtmaal en Somnium Real Estate de volgende nieuwbouwfase genaamd “Fritz Breda”. Na de mooie ontwikkelingen van Nieuw Mertersem en Blend Breda is het nu tijd voor het volgende nieuwbouwproject. Het project ligt ten oosten van het Dr. Struyckenplein. Van Agtmaal en Somnium Real Estate ontwikkelen hier 40 hoogwaardige grondgebonden woningen van circa 102 tot 116 m² gebruiksoppervlak.

Locatie

Fritz Breda is gesitueerd in het hart van de wijk Heuvel en op slechts 10 minuten fietsafstand van de Bredase binnenstad. Het op steenworp afstand gelegen Dr. Struyckenplein biedt ruime voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen. Op zoek naar een sportieve uitdaging of de rust van de natuur? Dit kan in het nabij gelegen Zaartpark en het geliefde Mastbos.

Het plan

Het traditioneel parkeren voor de deur van je woning maakt plaats voor groene autoluwe straten. De auto’s en het overige verkeer worden om de woningen heen geleid naar de nabijgelegen geclusterde parkeerkoffers. Zo kan je rustig door je straat wandelen en een praatje maken met je buren. Daarnaast geeft het aanwezige groen een verkoelend effect in warme zomerse dagen.

Om een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving te waarborgen zijn de woningen voorzien van duurzame energieoplossingen. De woningen krijgen een warmtepomp met energie uit een warmte-koude opslag. Met de warmte die vrij komt wordt duurzaam omgegaan en vloeit schone lucht terug middels een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook worden op de daken zonnepanelen geplaatst.

Kom wonen in groene autoluwe straten!

Architectuur

De woningen in het plan Fritz zijn ontworpen door DAT Architecten en refereren naar de karakteristieke stijl van ir. Frits Peutz. De woningen sluiten hierdoor aan op de oorspronkelijke door Peutz ontworpen buurt en doen daarmee recht aan de cultuurhistorische waarden. Daarnaast vindt Fritz aansluiting bij de opzet en architectonische stijl van naastgelegen nieuwbouwprojecten Blend en Nieuw Mertersem. In de woningen zijn de details van Peutz goed terug te zien. Ranke 3-laagse woningen met zo nu en dan een kleine verspringing van bakstenen in een zandkleurige gevel. Elke woning is voorzien van een vast bankje voor het keukenraam dat mee ontworpen is zodat er rustig in de ochtend kan worden genoten van een kopje koffie.

De originele architectuur van Frits Peutz zie je terug in de ranke mooie woningen.