icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Roosendaal

De Dunant

Centraal in Roosendaal op de hoek van de Boulevard en de Dunantstraat (de locatie van de voormalige Saab garage) is een multifunctioneel project gerealiseerd: De Dunant.

Het plan

Er zijn 19 fraaie koopappartementen gerealiseerd met woonoppervlaktes variërend van 73 m2 tot 118 m2. Een groot aantal appartementen beschikt over een prachtige wintertuin van maar liefst 16 m2. Daarnaast zijn er enkele topappartementen met riante dakterrassen en mooie zichtlijnen. Ieder appartemenen heeft de mogelijkheid te parkeren op eigen parkeerplaats op eigen terrein. Op de begane grond en de eerste verdieping bevindt zich Gezondheidscentrum Henri Dunant, een groot medisch cluster wat bestaat uit o.a. huisartsen, apothekers en een fysiotherapeut. 

Architectuur

De Dunant heeft twee verschillende stedelijke gevels die elkaar op de hoek in een uitkraging ontmoeten. De bakstenen gevel representeert de historische lintbebouwing die op de hoek abrupt overgaat in een gevel met prefab betonnen kaders. Een ruimtelijke herinterpretatie van de destijds stedenbouwkundige doorsnijding van het stedelijk lint met een nieuwe stadsstraat. Het hoogte accent op de hoek gaat de relatie aan met de grote laan die uitkomt op de rotonde aan de voet van het gebouw. De plint van het gebouw bestaat uit een medisch cluster in twee bouwlagen met een entree op de hoek. De appartementen zijn door de getrapte bouwvorm allemaal verschillend met hoogwaardige buitenruimtes in een binnenstedelijke context. Opvallend zijn de winterterrassen met 2-delige schuifpuien die als aangename tussenruimte fungeren tussen woning en buiten. 

Op deze centrale locatie in Roosendaal, komen zorg en wonen samen.