icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Breda

BREAD

Partijen Aannemersbedrijf Van Agtmaal, Dennenborgh Group en BPD Ontwikkeling hebben de krachten gebundeld en hebben met de gemeente Breda een intentieovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van de Borgesiuslocatie aan de Ettensebaan / Haagweg te Breda, nu er een eind is gekomen aan een jarenlange bakkershistorie op deze plek. We zien de aangegane samenwerking als een kans voor een succesvolle woningbouwontwikkeling, mede in reactie op de gestelde ambitie door de gemeente Breda.

Verkenningsfase

Het doel van de verkenningsfase, ook wel de “Bredaase 100-dagen aanpak”, is om sneller en effectiever samen te werken om zo projecten sneller naar realisatie te brengen. In de verkenningsfase wordt de mogelijkheid verkend of voor de Borgesiuslocatie perspectief bestaat om versneld invulling te geven aan zowel de kwantitatieve- als de kwalitatieve woningbouwopgave uit het Bestuursakkoord “Lef en Liefde”. De directe omgeving van de Borgesiuslocatie is in ontwikkeling om te transformeren naar een nieuwe aantrekkelijke woonbuurt. Het plan van de aangrenzende locatie Blossem draagt hier sterk aan bij. Het is daarom aannemelijk dat een ontwikkeling met een gedifferentieerd woningaanbod wordt voorzien welke aansluiting vindt bij de stedenbouwkundige uitgangspunten van haar buren. Een groen en stedelijk karakter met het industriële DNA als inspiratie zijn kenmerken die ook terug te vinden zijn in de mogelijke nieuwe woonwijk op de Borgesiuslocatie.

Stoere stadswijk in het groen.