icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Zevenbergen

Bosselaar Zuid

Bosselaar Zuid is een elegante, ruim opgezette, nieuwe woonwijk aan de zuidkant van Zevenbergen. Bosselaar Zuid staat voor hoogwaardig wonen op een prachtige plek. Er wordt een compleet nieuwe woonomgeving gerealiseerd, met ruim 600 woningen verdeeld over 3 deelgebieden.

Architectuur

De architectuur van de woningen in de wijk is klassiek en elegant. Kenmerkend hiervoor zijn onder andere de steile daken met grote overstekken en dakkapellen, de gemetselde schoorstenen, de erkers, de balkons, de raampartijen en de luifels. Er is bovendien veel aandacht besteed aan de kleurstelling, detaillering en de selectie van mooie materialen.

De omgeving

Bosselaar Zuid grenst aan de bestaande wijk Bosselaar en ligt vlakbij het leuke centrum van Zevenbergen. Zevenbergen is een middelgrote stad op een centrale plek tussen Breda en Rotterdam en vormt de hoofdkern van de gemeente Moerdijk. De Brabantse gastvrijheid combineert men er vol overtuiging met de hechtheid van een bloeiende gemeenschap.

Vanwege de regionale functie van deze ‘stadse’ kern is het voorzieningenniveau uitstekend. Er is een grote diversiteit aan winkels, werkgelegenheid, onderwijs en zorg beschikbaar. Tevens worden vele recreatieve wensen ingevuld, met onder andere diverse sportverenigingen en -accommodaties, culturele activiteiten en een bruisende horeca. Maar ook met uitgebreide fiets- en wandelroutes in de prachtige en veelzijdige natuurlijke omgeving. De stad ligt in een typisch polderlandschap. Weids, groots en mooi met veel groen. In het zuiden stroomt de rivier de Mark met zijn eigen aantrekkelijke omgeving en natuurschoon. Zevenbergen is bovendien goed bereikbaar. Er is een treinstation, een ruim aanbod aan buslijnen en de snelwegen A16, A17 en A59 zijn goed en snel te bereiken.

De wijk

Elke plek in Bosselaar Zuid heeft zijn eigen sfeer en karakter. Je kunt er wonen aan het water, in het groen, in een gemoedelijk woonstraatje of in een prachtige levendige laan. De variatie in woningtypen en toegepaste kleuren geven de wijk een speels karakter en dragen er aan bij dat het over vele jaren nog steeds een fraaie plek is om te wonen. Daarnaast is Bosselaar Zuid een kindvriendelijke wijk.

Elke plek in Bosselaar Zuid heeft zijn eigen sfeer en karakter.

Deelgebied 1

Het eerste deelgebied is gerealiseerd en bestaat uit verschillende woningtypen in diverse categorieën. In totaal omvat deelgebied 1 circa 190 woningen, appartementen en kavels. Daarnaast is in dit deel van de wijk een Brede School gerealiseerd.

Deelgebied 2

In deelgebied 2 zijn inmiddels 138 grondgebonden woningen en appartementengebouw ‘de Kijckert’ (8 bouwlagen met 20 appartementen) gerealiseerd. De architectuur van deelgebied 2 sluit aan op de sfeer en uitstraling van deelgebied 1, maar heeft een eigen karakter. De baksteenuitstraling van deelgebied 1 wordt consequent doorgevoerd maar met een ander kleurenpalet. Het gekozen gevelmetselwerk bestaat uit rode, oranje, bruine en gesinterde handvormstenen die donker en iets terugliggend zijn gevoegd. Samen met de witte kozijnen, witte gevelaccenten en donkere pannen zorgt dit voor een aantrekkelijke woonomgeving met een vrolijke uitstraling. De woningen aan het water sluiten naadloos aan op de woningen uit deelgebied 1. De waterwoningen vormen samen een ‘witte kralenketting’ die nadrukkelijk in heel Bosselaar Zuid aanwezig is.

Deelgebied 3a

Momenteel is deelgebied 3a in aanbouw. Dit deelgebied bestaat uit 102 grondgebonden koopwoningen, 13 grondgebonden huurwoningen en 65 huurappartementen.

Deelgebied 3b

Dit deelgebied bestaat uit 101 grondgebonden koopwoningen en 7 bouwkavels. Alle bouwkavels zijn verkocht en op 25 juni 2022 is de verkoop van de eerste fase, bestaande uit 50 woningen gestart.

De ruime stedenbouwkundige opzet van dit plan levert een zeer gevarieerd aanbod op van verschillende types. Zo komen er woningen gelegen aan de centrale waterpartij of aan het groene buitengebied in de vorm van geschakeld (starters), twee onder een kap of vrijstaand. De twee intieme “groene” hofjes bieden ruimte aan (levensbestendige-) woningen met een volledig woonprogramma op de begane grond.

De architectuur van dit deel kenmerkt zich door een traditionele vormgeving die prima past bij de eerdere fases, maar die door z’n detaillering toch een eigen sfeer zal uitstralen. Qua kleurstelling wordt gedacht aan een afwisseling van woningen met witgrijze of rode baksteen. De types waar kappen worden toegepast, worden afgedekt met een keramische antraciet-kleurige dakpan.