icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Oudenbosch

Albano

In de gemeente Halderberge is aan de rand van Oudenbosch een levendige nieuwbouwwijk bestaande uit 68 woningen gerealiseerd. Deze realisatie is gelegen in het gebied tussen de Acer Flamingolaan, Kwekerssingel en de Albanoweg. Het ruime nieuwbouwplan is bekend onder de naam Albano lob C en profiteert met haar prachtige ligging zowel van natuur als van de voorzieningen in het centrum van Oudenbosch.

Over het project

Het plan bevat 68 woningen, bestaande uit 30 zelfbouwkavels en 38 koopwoningen. Aannemersbedrijf Van Agtmaal ontwikkelt in samenwerking met Maas-Jacobs de 38 projectmatige koopwoningen, waarvan 14 rijwoningen, 22 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen. De woningen zijn uitgevoerd volgens de geldende energienormen van toen. 

Locatie

Nieuwbouwplan ‘Albano’ ligt aan de zuidzijde van Oudenbosch. Je kunt hier landelijk wonen, maar toch sta je binnen enkele minuten met de fiets in het centrum.

Albano lob C en profiteert met haar prachtige ligging zowel van natuur als van de voorzieningen in het centrum van Oudenbosch.

Openbare ruimte

Het is een speelse moderne wijk met een doorkijk naar de Basiliek. De wijk is klimaatbewust ingericht. Zo zijn de openbare parkeerplaatsen in grasbetontegels uitgevoerd en wordt het regenwater niet via het riool maar via de straten afgevoerd naar plekken waar het de grond in kan trekken. Onderdeel van het groen is de aanleg van een wadi: een verlaagde grasstrook die regenwater opvangt en afvoert naar het water langs de rand van het woongebied. Langs die wadi loopt een wandelpad, zodat een wandelrondje door de wijk gemaakt kan worden.