icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 september 2018

VolkerWessels behaalt 2e plaats bij FSC Forest50 Ranking 2018 met duurzaam houtbeleid

Vandaag maakte FSC Nederland de Forest50 Ranking bekend. De Forest50 rangschikt de grootste 50 bouwbedrijven in Nederland op het toepassen van duurzaam hout en het inzichtelijk maken van informatie hierover. VolkerWessels eindigde, net als vorig jaar, op de tweede plaats.

FSC Forest 50

Voorbeeldfunctie

Bijna 100% van het hout dat VolkerWessels inkoopt betreft gecertificeerd hout, dus aantoonbaar afkomstig uit goed beheerde bossen (VolkerWessels zit op 97%). VolkerWessels onderscheidt zich positief van de meeste andere grote bouwbedrijven door de toepassing van uitsluitend houten kozijnen in de standaardwoning. Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland: “VolkerWessels scoort al jaren hoog in de Forest50 door een goed en transparant duurzaam-houtbeleid. VolkerWessels vervult daarmee een voorbeeldfunctie in de sector.” 

Klimaatwinst én circulair

De toepassing van duurzaam hout is één van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om het klimaatprobleem aan te pakken. Waar de productie van de meeste bouwmaterialen energie-intensief is, en gepaard gaat met een hoge CO2-uitstoot, legt duurzaam beheerd bos juist CO2 vast. Bovendien is hout als hernieuwbare grondstof het circulaire bouwmateriaal bij uitstek 

Criteria FSC Forest50

In de Forest50 ranking kunnen bouwbedrijven in totaal 100 punten + 10 bonuspunten verdienen. De bonuspunten kunnen verdiend worden met het toepassen van (uitsluitend) houten kozijnen in standaardwoningen. Andere belangrijke criteria zijn het meten van het totaal toegepaste volume duurzaam hout en de CO2 opslag in dit hout, het toepassen van minder bekende tropische houtsoorten en de communicatie over de kwaliteiten van duurzaam hout binnen biobased- en gezond bouwen.

 

Voor een volledig overzicht van de scores per bouwbedrijf zie: www.fsc.nl/forest50