icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 oktober 2015

Renovatie Stroomversnelling gestart!

In Oud Vossemeer is Aannemersbedrijf van Agtmaal gezamenlijk met VolkerWessels gestart met de renovatie van 10 woningen volgens de principes van Nul-op-de-Meter. Dit in het kader van de Stroomversnelling. De week voorafgaand aan de start zijn voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, waarna er volgens planning vanaf heden steeds één woning per dag in zijn geheel wordt gerenoveerd íncusief de aanbouw.

Nultrede

Bijzonder aan dit project is dat Stadlander er, naast de Nul-op-de-Meter renovatie, voor kiest om de woningen meteen naar nultrede-woning aan te passen. Dit uiteraard in overleg met de huurders die hier tegen een geringe huurverhoging voor konden kiezen. 8 van de 10 bewoners hebben hiervoor gekozen. Nultrede wordt gerealiseerd door het plaatsen van een aanbouw met daarin de slaapkamer en keuken (de badkamer wordt op de plaats van de oude keuken gerealiseerd). Deze aanbouw wordt in dezelfde bouwstroom meegenomen.

Stroomversnelling

De renovatie wordt uitgevoerd in het kader van de Stroomversnelling. VolkerWessels werkt samen met andere partijen mee aan de renovatie van 11.000 woningen tot een nul-op-de-(energie)meter woning. Deze 11.000 woningen vormen de opmaat voor nog eens 100.000 woningen. Aannemersbedrijf van Agtmaal BV is namens VolkerWessels betrokken bij de Stroomversnelling en in dat kader betrokken bij de werkzaamheden voor Stadlander, een van de deelnemende corporaties in de Stroomversnelling.

Kijk ook hier