icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 30 augustus 2019

Monumentendag Oudenbosch: kijken zowel ín de kapel als er óp

Nu de kapel van Saint Louis eindelijk in de steigers staat, zou je verwachten dat de ‘kleine koepel’ van Oudenbosch amper te bezoeken is. Niets is minder waar, want de gidsen van Saint Louis hebben nog wekelijks rondleidingen. Tijdens de Open Monumentendag kunnen belangstellenden niet alleen onder de steigers door, ze kunnen er ook óp.

Medewerkers van restauratiespecialist De Bonth van Hulten laten deze veertiende september zien wat er allemaal aan bouwwerkzaamheden gebeurt. Ook erfgoed-architect Jan Rothuizen is aanwezig. De gidsen van Saint Louis stellen de kapel gratis open voor het publiek. In groepjes van 10 kan men per lift naar boven. De gratis tour is tussen 13 en 17 uur.

 

Sinds 4 juni is De Bonth van Hulten in opdracht van Aannemersbedrijf Van Agtmaal begonnen met de renovatie. De bestaande dakbedekking wordt compleet vervangen, alle gevels opnieuw geschilderd en aan de binnenzijde wordt het bestaande stukwerk van de kapel hersteld. Herstel van de kapel maakt deel uit van de grootscheepse restauratie en herbestemming van het Religieus Erfgoed in Oudenbosch. Daarin werken naast de provincie en gemeente, ook woningcorporatie en  Volker Wessels/aannemersbedrijf Van Agtmaal samen.

 

Wie op de hoogte wil blijven van de bouwwerkzaamheden kan de ‘De Bouwapp’ downloaden en selecteren op ‘Kapel van Saint Louis’.