icon-arrow-right
HomeNieuws MFA kerk Sprundel gereed!

MFA kerk Sprundel gereed!

Actueel

Parochie en Sociaal Kultureel Werk onder één dak

Aannemersbedrijf van Agtmaal BV is in april 2013 gestart met de verbouwing van de Joannes de Doperkerk in Sprundel nadat Thuisvester het gebouw had overgenomen van het parochiebestuur en de gemeente Rucphen een grote financiële bijdrage had geleverd.

Inmiddels is de verbouwing afgerond en fungeert het gebouw niet meer alleen als kerk,  maar ook als Multifunctionele Accommodatie (MFA). Behalve het parochiebestuur is hier nu ook het Sociaal Kultureel Werk (SKW) gehuisvest. Na de herfstvakantie wordt het gebouw weer in gebruik genomen.

 

Verbouwing en uitbreiding
Het gebouw is uitgebreid met een foyer. Alle overige ruimten zijn binnen de bestaande muren van het gebouw gerealiseerd. Voor het SKW zijn er naast een grote zaal (voor musicals, voorstellingen en grote bijeenkomsten) ook diverse multifunctionele lokalen en vergaderruimten gerealiseerd die plaats bieden aan verenigingen en clubs. Voor de jongeren uit Sprundel is er een eigen ruimte gecreëerd, waar zij elkaar kunnen ontmoeten. Het parochiebestuur heeft een huiskamer, een sacristie, de kapel en een kerkelijke ruimte voor de kerkdiensten tot haar beschikking. Deze laatste ruimte is uit te breiden door de grote zaal van het SKW er (al dan niet gedeeltelijk) bij te betrekken.

 

De uitstraling van het gebouw is behouden gebleven. Aan de buitenzijde door de mooie glas in lood ramen die hersteld konden worden door subsidie van de Provincie Noord Brabant en het gerestaureerde voeg- en metselwerk en binnen door de fraaie muurschilderingen en mozaïeken.
Het kerkgebouw is met haar nieuwe functie een zeer passend onderdeel in het nieuwe centrumplan van Sprundel.

 

Officiële opening
In december zal het gebouw officieel geopend worden door burgemeester Van der Meer Mohr van de gemeente Rucphen. In januari 2015 zullen het parochiebestuur en het SKW nog een opening organiseren voor alle inwoners van Sprundel.

 

Tekst: Thuisvester

Foto's: Thuisvester, BN/DeStem, Van Agtmaal

+