icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 november 2015

Duizendste Bewuste Bouwplaats gevierd

Regelmatig worden bouwplaatsen aangemeld als Bewuste Bouwplaats in het kader van het programma "Bewuste Bouwers".  Aannemersbedrijf van Agtmaal BV heeft in combinatie met Bouwonderneming Hoendervangers de 1.000ste bewuste bouwplaats aangemeld, reden voor een bescheiden feestje!

Thomashuis in voormalige Aula

In de voormalige aula, behorende bij het complex "St.Louis" in het hart van Oudenbosch wordt een Thomashuis gevestigd.

 

Een Thomashuis is een vernieuwende vorm van zorg voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Met alle vrijheid voor de 'zorgondernemers' om datgene te bieden wat de bewoners nodig hebben. Niet op basis van protocollen. Wel op basis van intuïtie, ervaring en eigen inzicht. Deze zorgondernemers wonen ook zelf in het Thomashuis, in een privé-gedeelte. Zij kunnen zelf hun zorgteam samenstellen. Zo is elk van de meer dan 100 Thomashuizen een unieke gemeenschap.

Bron: Thomashuizen.nl

Bewuste Bouwplaats

Aannemersbedrijf van Agtmaal BV is aangesloten bij de Bewuste Bouwers. Stichting "Bewuste Bouwers" beoordeelt bouwplaatsen op een aantal criteria die allemaal verband houden met Bewust Bouwen in de breedste zin van het woord. Veel bouwers besteden al aandacht aan deze punten, al dan niet vanwege wettelijke voorschriften, Stichting Bewuste Bouwers voegt zichtbaarheid toe aan het bewuste bouwen en ondersteunt het imago van de sector. De gedragscode is gebaseerd op de vijf pijlers:

  1. Bewust (Communicatie naar omgeving pro-actief)
  2. Veilig (Veiligheid niet alleen op de bouwplaats maar ook naar de omgeving)
  3. Verzorgd (De bouwplaats is schoon en opgeruimd, vuil en stof worden geminimaliseerd)
  4. Milieu (Waar mogelijk wordt gewerkt met duurzame materialen en er is oog voor afvalmanagement en energiebesparing)
  5. Sociaal (We zijn het visitekaartje van de sector en stellen ons correct en professioneel op naar publiek)