icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Oud Vossemeer: Woningen naar Nul op de Meter en levensloopbestendig

In Oud Vossemeer hebben Jos Vermeiren en zijn mannen 9 woningen van Woonstichting Stadlander gerenoveerd.

VolkerWessels

Woonstichting Stadlander en VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten om 50 woningen in het werkgebied van Stadlander te renoveren naar Nul op de Meter. Aanvullend is overeengekomen dat de woningen levensloopbestendig gemaakt worden.

De woningen worden voorzien van een aanbouw waarin een slaapkamer en een keuken gemaakt worden. Op de oorspronkelijke plaats van de keuken wordt een nieuwe badkamer gemaakt. De daadwerkelijke werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemersbedrijf Van Agtmaal bv

Nul-op-de-meter renovatie in één dag!

In één dag zijn de woningen voorzien van een nieuwe buitenschil, een nieuwe installatie en een prefab aanbouw. De prefab gevelelementen van de nieuwe buitenschil worden gemaakt door De Groot Vroomshoop, de kozijnen die hierin zijn opgenomen worden geleverd door Timmerfabriek De Mors.

Het maken van de nieuwe badkamer vergt wat meer tijd; het streven is om de woning binnen 5 werkdagen klaar te hebben.

Innovatie contract

De overeenkomst is een zogenaamd innovatie-contract waarbij na elke fase, bestaande uit circa 10 woningen, geëvalueerd wordt. Tussentijds wordt aangepast en gestuurd zodat na de realisatie van de 50 woningen een product is ontstaan dat voldoet aan de verwachtingen van de opdrachtgever.

De volgende fase, die bestaat uit 14 woningen zal in het tweede kwartaal van volgend jaar tot uitvoering komen.