icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Oudenbosch

Maria ter Engelen

Op het terrein van het kloostercomplex St. Anna ontwikkelde Bernardus Wonen in samenwerking met de gemeente plannen voor het realiseren van zowel koop- als huurwoningen. Het betreft starterswoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en seniorenwoningen. Het terrein Maria ter Engelen is momenteel nog in gebruik door de zusters en wordt globaal begrensd door het Groene Woud, de Baarlebossche, de Sint Bernaertsstraat en de Sint Annastraat.

Opdrachtgever
Bernardus Wonen
Architect
Algra & Marechal
Marktsegment
Woningbouw
Prijsvorming
Bouwteam
Bouwsysteem
Traditioneel

Karakteristieke kenmerken

Het plan Maria ter Engelen bevat een aantal unieke karakteristieke kenmerken. Het terrein behoudt niet alleen haar historische karakter, ook de oorspronkelijke serene uitstraling wordt in ere gehouden. Het gebouw St. Anna, dat bepalend is voor de uitstraling van het gebied, blijft bestaan. Tevens is ervoor gekozen om de parkachtige omgeving die het terrein nu heeft in het plan te integreren.
Hierdoor kunnen de toekomstige bewoners straks volop genieten van een rustige en groene woonomgeving, terwijl men toch midden in het centrum van Oudenbosch woont.