icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Etten-Leur

Huize Adama

Het Withof wordt verbouwd, het gaat deze keer om inpandige veranderingen. Eind oktober zijn we gestart in Huize Adama. Woonstichting Etten-Leur (WEL) is eigenaar van Het Withof en geeft opdracht voor de renovatie van dit historische deel, dat aan de Bisschopsmolenstraat ligt.

Nieuwe bewoners

Huize Adama krijgt in de zomer van 2015 nieuwe bewoners: twee zorgondernemers en hun klanten. WEL treft daarom nieuwe voorzieningen en laat aanpassingen doen die nodig zijn voor de bijzondere woonvorm. Huize Adama wordt geschikt gemaakt voor de vestiging van een Thomashuis en een Herbergier. 

 

Thomashuis: uniek en kleinschalig

Een Thomashuis is een vernieuwende vorm van zorgen voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De zorgondernemers wonen ook zelf in het Thomashuis, in een privé-gedeelte. Zij vormen de vaste basis, bieden veiligheid en rust. Precies wat juist deze bewoners nodig hebben.

 

Herbergier

De Herbergier is een zorgformule voor mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. In elke Herbergier wonen ongeveer zestien mensen die de ruimte wordt geboden om zoveel mogelijk het leven voort te zetten zoals ze dat altijd hebben geleid. De zorgondernemers, die een Herbergier leiden en er zelf ook wonen, zorgen ervoor dat alle tijd en energie wordt gestoken in hun gasten.

Meer weten?

Op zoek naar meer informatie of interesse als zorgbewoner? Neem een kijkje op www.thomashuizen.nl en www.herbergier.nl.

Volg de verbouwing van week tot week op: http://www.hetwithof.nl/verbouwing