icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Bergen op Zoom

De Statie

Het ontwerp: Architecten VDH uit Ede heeft een modern appartementencomplex ontworpen dat past bij de stedelijke allure van het centrumgebied. Gekozen is voor een appartementencomplex met acht bouwlagen. De ruime balkons bieden een droomuitzicht over dit dynamische stukje Bergen op Zoom. In het souterrain komt parkeervoorziening voor de bewoners, met in totaal 55 plaatsen. Iedere huurder heeft straks een eigen berging. Het plan biedt tevens ruimte aan 600 m2 commerciële ruimte. Zo dicht bij het station is sprake van een ideale locatie voor kantoren. Het gehele appartementencomplex kenmerkt zich door een levendige uitstraling en maakt een zeer transparante indruk, zodat optimaal woongenot is gegarandeerd. Wat ook meetelt is de zeer gunstige energieprestatie van het gebouw. De EPC* waarde is met 0,52 uitzonderlijk laag.

Opdrachtgever
Stichting Stadlander
Architect
VDH Architecten Ede
Constructeur
Goudstikker-De Vries B.V.
Marktsegment
Woningbouw
Bouwsysteem
Traditioneel
Prijsvorming
Aanbesteding

De indeling

In De Statie beschikken de toekomstige bewoners over een royaal bemeten woonkamer van minimaal 30 m2. In de grotere huurappartementen meet de woonkamer zelfs tot 42 m2. Het merendeel van de huurappartementen heeft twee ruime slaapkamers. In een ander type appartement is één slaapkamer voorzien. In het warme seizoen bieden de balkons nog eens extra leefruimte.

Bouwmethode

De fundatie bestaat uit in de grondgevormde betonpalen met een balken/poeren fundering. Hierop komt een half verdiepte parkeerkelder met een kolommen structuur. Vanaf het maaiveld is er een toegang tot de 2 commerciële ruimte met daarboven gelegen de 58 appartementen. De gehele constructieve opbouw wordt in het werk gestort doormiddel van het natte systeem:  wanden / breedplaat. Het gebouw is ruim voorzien van prefab elementen zoals; balkons, galerijen, trappen, bordessen.

Woningsoort : appartementen, sociale huur

Woonomgeving

Nieuwbouwproject De Statie wordt gerealiseerd in het hart van Bergen op Zoom, tegenover het NS-station. Het project maakt deel uit van een grootscheepse aanpak van het gehele stationsgebied. De komende jaren wordt dit gebied omgetoverd in een modern woon-, werk- en leefgebied.