icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 april 2017

MFA Sprundel finalist

MFA Sprundel (de Trapkes) is een van de vijf finalisten van De Brabantse Stijlprijs 2017. Aannemersbedrijf van Agtmaal is trots dat dit bijzondere project in opdracht van Thuisvester de finale heeft gehaald.  

MFA Sprundel

De Stijlprijs

Voor de Stijlprijs 2017 ging de provincie op zoek naar verborgen parels en verrassende plekken op onverwachte locaties in Brabant. Plekken die zijn geboren vanuit een passie van mensen.  De provincie wil laten zien waar Brabanders trots op zijn, wat goed is gelukt en wat voorbeeldig mag zijn voor anderen. Plekken die inspiratie geven en maatschappelijke van waarde zijn. Zij willen de passie, inzet en verhalen van betrokkenen zichtbaar en beleefbaar maken. Meer info...

MFA Sprundel 1

Verbouwing en uitbreiding

Het gebouw is uitgebreid met een foyer. Alle overige ruimten zijn binnen de bestaande muren van het gebouw gerealiseerd. Voor het SKW zijn er naast een grote zaal (voor musicals, voorstellingen en grote bijeenkomsten) ook diverse multifunctionele lokalen en vergaderruimten gerealiseerd die plaats bieden aan verenigingen en clubs. Voor de jongeren uit Sprundel is er een eigen ruimte gecreëerd, waar zij elkaar kunnen ontmoeten. Het parochiebestuur heeft een huiskamer, een sacristie, de kapel en een kerkelijke ruimte voor de kerkdiensten tot haar beschikking. Deze laatste ruimte is uit te breiden door de grote zaal van het SKW er (al dan niet gedeeltelijk) bij te betrekken.

 

De uitstraling van het gebouw is behouden gebleven. Aan de buitenzijde door de mooie glas in lood ramen die hersteld konden worden door subsidie van de Provincie Noord Brabant en het gerestaureerde voeg- en metselwerk en binnen door de fraaie muurschilderingen en mozaïeken.
Het kerkgebouw is met haar nieuwe functie een zeer passend onderdeel in het nieuwe centrumplan van Sprundel.

Stemmen

Van 19 april t/m 12 mei kan iedereen stemmen. De prijsuitreiking van de publieksprijs én de juryprijs is op donderdag 18 mei in Bergen op Zoom tijdens ProefMei 2017.