icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 februari 2019

In twaalf dagen tijd twaalf huizen bouwen: het kan straks in Oudenbosch

De voorbereidingen voor het volgende mooie woningbouwplan in onze vestigingsplaats zijn in volle gang.

Twee weken op vakantie en bij terugkeer ontdekken dat er een complete nieuwbouwwijk is opgebouwd. Het kan eind dit jaar zo maar in Oudenbosch gebeuren, want dan bouwt aannemersbedrijf Van Agtmaal op de hoek Schuitevaartstraat en Drimmelaarstraat zogeheten MorgenWonen woningen. 

 

De bouwelemenenten worden vooraf in de fabriek van VolkerWessels, waar Van Agtmaal deel van uitmaakt, geproduceerd. Vervolgens worden ze op locatie als een soort bouwdoos in één dag in elkaar gezet. Op het 3000 vierkante meter is ruimte voor twaalf kant-en-klare middeldure huurwoningen. Bouwtijd: twee weken. Onderhoudsarm bovendien.

 

Doelgroep van VolkerWessels is de groeiende groep woningzoekenden, die te veel verdienen voor een sociale huurwoning, maar te weinig om een huis te kopen. Van Agtmaal heeft al een belegger op het oog, die de woningen gaat verhuren.

 

Van Agtmaal bouwt de MorgenWonen huizen al in Breda en Steenbergen. Nu krijgen we gelukkig ook de mogelijkheid in onze vestigingsplaats. Bovendien zetten we samen met de gemeente in op duurzame, energieneutrale huizen als pilot voor Halderberge. De woningen zijn gasloos, zijn voorzien van zonnepanelen en warmtepompen waardoor ze evenveel energie opwekken als dat er gebruikt wordt.