icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 juni 2019

Feestje in Klundert: hoogste punt en onthullen naam nieuwbouw

Op woensdag 12 vierden we dat het hoogste punt is bereikt van de nieuwbouw aan de Moye Keene in Klundert. Dat deden we samen met de medewerkers Woonkwartier en alle onderaannemers tijdens de lunch. Later op de middag onthulden we samen met de nieuwe bewoners, omwonenden en overige genodigden de nieuwe naam van het gebouw.

Nieuwe naam geeft bekendheid aan het verleden van Klundert

Het kiezen van een nieuwe naam ging niet over een nacht ijs. We vroegen de inwoners van Klundert om mee te denken. We ontvingen tientallen inzendingen. De nieuwe huurders van het gebouw kozen uiteindelijk met een grote meerderheid voor de naam ‘De Keense Gorzen’. De inzending kwam van de Heemkundekring ‘Die Overdraghe’.

 “Het gebied waar nu de nieuwbouw staat, diende vroeger als ‘overstroomgebied’ van de getijdenrivier Roovaart. Dit gebied noemt men als sinds de 16e eeuw de ´Keensche´ of ´Keense Gorzen’. In een omgeving met straatnamen als Keenestraat, Suijkerbergh en in de buurt van het Verlaat, de Buitengracht en de Stenen Poppen draagt deze naam bij aan ons streven om meer bekendheid te geven aan het historische verleden van Klundert”, legt Kees Hendrikx, bestuursvoorzitter van “Die Overdraghe’, uit.

X

Lunchen en hijsen spandoek

Het vieren van het hoogste punt deden we met de medewerkers van aannemersbedrijf Van Agtmaal en met alle onderaannemers. Zij konden tussen 12.30 en 13.30 uur zichzelf te goed doen aan warme snacks en een heerlijk patatje met. Om 16.00 uur ontvingen we de nieuwe bewoners, omwonenden, pers en overige genodigden op de bouwplaats. Wethouder Brummans noemde het een bijzonder moment op een bijzondere plek. Ze prees de prachtige ligging van het nieuwbouwcomplex en de fijne samenwerking tussen alle partijen. Het bestuur van ‘Die Overdraghe’ kreeg de eervolle taak om de naam te onthullen. Dat deden ze door een 7 meter lang spandoek te hijsen naar de top van de nieuwbouw.